četvrtak, 21 septembra, 2023

ZZJZ „TIMOK“ obeležava Svetski dan srca na zaječarskom Trgu

Pročitaj

Odsek za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru će povodom obeležavanja Svetskog dana srca pod sloganom „Svim srcem za sva srca“, u četvrtak 29. septembra, održati manifestaciju na Trgu oslobođenja u Zaječaru.

U vremenu od12 do 13 sati biće podeljen zdravstveno-promotivni materijal, a građani će na štandu imati priliku da dobiju korisne savete.

Svetski dan srca je ustanovljen 2000. godine, sa ciljem da informiše ljude širom sveta, da su bolesti srca i krvnih sudova vodeći uzrok smrti. Svake godine u svetu 18,6 miliona ljudi umre kao posledica bolesti srca i krvnih sudova (KVB), a procenjuje se da će do 2030. godine taj broj porasti na 23 miliona. Svetska federacija za srce upozorava da najmanje 85% prevremenih smrtnih ishoda može da se spreči kontrolom glavnih faktora rizika (pušenje, nepravilna ishrana i fizička neaktivnost).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor. Takođe i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Cirkus „Medžik kondor“ sutra u Zaječaru

U sali Centra za kulturu u Kotlujevcu, sutra, 21. septembra, gostuje cirkus „Medžik kondor“ sa mini cirkuskim predstavama u...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img