četvrtak, februar 29, 2024

Zdravstvena tribina i izložba u Zaječaru povodom Svetskog dana zdravlja

Pročitaj

Podružnica Srpskog lekarskog društva, Narodni muzej u Zaječaru i Rajačka narodna škola zdravlja obeležavaju 7. april – Međunarodni dan zdravlja. Tim povodom, u Radul begovom konaku danas če biti održana zdravstvena tribina, predavanje i izložba fotografija dr Petra Paunovića, posvećena 50. godišnjici epidemije variole vere na Kosovu 1972. godine.

Predavači na tribini biće: dr Petar Paunović, istoričar medicine, dr Predrag Marušić, epidemiolog i dr Nenad Ristović, infektolog, a početak je u 18 sati.

Sa dvogodišnjim iskustvom neizvesne borbe sa pandemijom virusa COVID-19, u uslovima alarmantne ugroženosti životne sredine, Svetska zdravstvena organizacija će danas, na Svetski dan zdravlja inicirati hitne i neodložne aktivnosti u pravcu očuvanja i poboljšanja zdravlja ljudi širom sveta, ali i preduzimanje mera kojima će planeta na kojoj živimo postati zdravo mesto za život.

Kampanja će istaći jedan od najvažnijih principa Svetske zdravstvene organizacije da je “uživanje najvišeg mogućeg zdravstvenog standarda jedno od osnovnih prava svakog čoveka bez obzira na razliku u rasi, religiji, političkom uverenju, ekonomskom ili socijalnom stanju“.

Za promociju odabrane teme Svetska zdravstvena organizacija koristi edukativne radionice, panel diskusije, seminare, medijske prezentacije. Organizuju se i aktivnosti na otvorenom, kao i dobrotvorne akcije i prikupljanje neophodnih sredstava.

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img