subota, 1 oktobra, 2022

Uspešan nastup članova KUD „Sloga“ iz Vražogrnca na festivalu Seoskih folklornih ansambala Srbije

Pročitaj

Sinoć je održano prvo takmičarsko veče u Kličevcu kod Požarevca, na 25-oj po redu manifestaciji SFAS (Seoski folklorni ansmbli Srbije). Vražogrnčani su predstavljali zaječarski okrug „Srpskim igrama iz Crnorečja“, uz pratnju orkestra. 

U sali Doma kulture u Kličevcu, pored KUD-a „Sloga“ iz Vražogrnca, publici su se predstavili i KUD-ovi iz Osipaonice, Gadzinog Hana, Jabukovca i domaćina Kličevca.

Posebnu pažnju privuklo je izvodjenje kola na fruli „Saranovački vihor“, u izvođenju Maje Kostantinović, članice orkestra.

Konačni sud o tome ko je i kakvu nagradu zaslužio, doneće žiri, na čijem je čelu poznati etno muzikolog Mirjana Drobac, nakon nastupa još šest KUD-ova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

SRPSKO SELO, EVROPSKO SELO: Poljoprivreda i stočarstvo kao razvojna šansa /VIDEO REPORTAŽA/

U drugoj priči iz serijala "Srpsko selo, evropsko selo" govorimo o poljoprivredi i stočarstvu ka razvojnoj šansi da život...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img