četvrtak, 6 oktobra, 2022

Završena 22. Međunarodna filozofska škola „Felix Romuliana“

Pročitaj

Panel diskusijom i izlaganjima istaknutih filozofa o savremenoj filozofiji društva i budućnost ljudske zajednice, u Zaječaru je danas završena 22. Međunarodna filozofska škola „Felix Roimuliana“.

Filozofska škola u Zaječaru okupila je tridesetak filozofa iz Srbije, Severne Makedonije, Hrvatske, Bugarske i Rumunije. Učesnici skupa su i ovogodišnju filozofsku školu ocenili kao veoma dobru, kvalitetnu i pre svega korisnu, a domaćinima se zahvalili na gostoprimstvu i dobroj organizaciji.

Direktor Međunarodne filozofske škole „Feliks Romuliana“ prof.dr Milenko Bodin istakao je na kraju da je ovogodišnja škola, kao i prethodne, odgovorila pre svega na izazove današnjeg vremena.

„To je na neki način već postala tradicija, da na savremene probleme ljudske zajednice u Srbiji, regionu, a i šire, naša škola ne nudi zatvorene odgovore koje razumeju samo filozofi, nego ima pristup, razumljiv široj publici“.

Naredne godine se navršava 30 godina od osnivanja Filozofske škole u Zaječaru, imajući u vidu, da škola postoji od 1993. godine.

Organizatori filozofskog skupa su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Centar za primenjenu filozofiju i društvena istraživanja iz Beograda, a pokrovitelj je grad Zaječar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

 

POVEZANE VESTI:

Drugi dan filozofske škole „Felix Romuliana“

Počela 22. Međunarodna filozofska škola “Felix Romuliana” /VIDEO/

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Manifestacija Timočko kolo 8. oktobra u Salašu

U Salašu kod Zaječara u subotu 8. oktobra, prvi put će biti odrganizovana manifestacija narodnog stvaralaštva "Timočko kolo", na...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img