utorak, 5 decembra, 2023

Najmlađi folkloristi iz Velikog Izvora i Halova plasirali se na smotru dečijeg folklora „Badnjevac“ u Kragujevcu /VIDEO/

Pročitaj

ZAVRŠENA 24. SMOTRA DEČIJEG NARODNOG STVARALAŠTVA „DENS“ U GRADSKOVU

U konkurenciji od 12 folklornih ansambala sa teritorije Zaječara, Bora, Majdanpeka, Knjaževca, Negotina i Boljevca, koji su nastupili danas u Gradskovu na 24. Smotri dečijeg narodnog stvaralaštva „DENS“, Selektor Zoran Katić predložiće Savezu amatera da na republičkoj smotri sa područja zaječarskog okruga učestvuju dečji folklori „Đorđe Genčić“ iz Velikog izvora, „Graničar“ i Halova i „Kolo“ i Knjaževca, kao i Jovan Radivojević, svirač na fruli iz KUD-a „Ilinsko vrelo“ iz Ilina. Iz Borskog okruga selektovani su dečji folklori „Petar Radovanović“ iz Zlota , „Floričika“ iz Jabukovca i grupa svirača na fruli KUDA MZ „Novo Selište“ iz Bora.

„DENS“ okupio najmlađe čuvare tradicije Timočke Krajine

Ova tradiconalna smotra održava se sa ciljem da podstiče izvorno narodno stvaralaštvo kod najmlađih i prezentuje, promoviše i štiti nematerijalno kulturno nasleđe Timočke krajine, kaže Biljana Glišić, pomoćnica direktora Narodnog pozorišta Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, inače organizatora ove manifestacije koja postoji još od 1996. godine.

Nakon defilea, u sali doma kulture u Gradskovu, koja je bila mala da primi sve gledaoce, učestvovali su: KUD „Gradec“ iz Gradskova, KUD „Đorđe Genčić“ iz Velikog Izvora, KUD „Graničar“ iz Halova, KUD „Božur“ iz Zvezdana, KUD „Zoran Gajić“ iz Rgotine, KUD „Dubočane“ iz Dubočana, KUD „Velimir Markićević“ iz Majdanpeka, KUD „Floričika“ iz Jabukovca (Negotin), KUD „Ilinsko vrelo“ iz Ilina (Boljevac), KUD „Novo Selište“ iz Bora, KUD „Petar Radovanović“ iz Zlota (Bor) i KUD „Kolo“ iz Knjaževca.

Učesnike i goste ove manifestacije ispred Grada Zaječara pozdravila je Elena Matković, gradska većnica za kulturu.

Organizator smotre i ove godine je bilo Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u saradnji sa Mesnom zajednicom Gradskovo i pod pokroviteljstvom Grada Zaječara.

POVEZANE VESTI:

Smotra dečijeg narodnog stvaralaštva „DENS“ u subotu u Gradskovu /BONUS VIDEO/

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img