sreda, 28 septembra, 2022

Završen 28. Sabor likovnih umetnika

Pročitaj

Izložbom radova u foajeu zaječarskog pozorišta sinoć je zatvoren 28. Sabor likovnih umetnika, koji je ove godine okupio  stvaraoce iz gradova širom Srbije od kojih su osmorica slikari: Miroljub Sretenović i Milivoje Mišo Štulović iz Kragujevca, Dejan Trajković i Dragan Dejanović iz Vranja, Dragan Bartula iz Loznice, Emil Sfera iz Pančeva, Milan Radaković iz Sombora i Dragan Stokić Rajački iz Zaječara.

Nedim Hadžiahmetović Mafa iz Negotina je vajar, a Rajko Karišić iz Beograda umetnički fotograf i selektor kolonije. Tu je takođe i pesnik Višeslav Živanović iz Kladova, a počalni gost kolonije je književnik Adam Puslojić.

Na izložbi je izloženo 20 likovnih radova i jedna skulptura, koji će ostati u vlasništvu Ustanove “Zoran Radmilović”.

„Danas spuštamo zavesu na 28. Sabor likovnih umetnika, gde smo se družili , ali i vredno radili tako da smo ostavili iza sebe dvadeset i jedno umetničko delo. Samu koloniju – sabor mogu da ocenim najvišom mogućom ocenom i to uz nesebičnu pomoć naših domaćina iz Narodnog pozorišta Timočke krajine – Centra za kulturu “Zoran Radmilović“ –  istakao je selektor 28. Sabora likovnih umetnika, Rajko Karišić.

Pokrovitelj saborovanja bio je grad Zaječar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

 

POVEZANE VESTI:

Svečano zatvaranje Sabora likovnih umetnika izložbom u zaječarskom pozorištu /VIDEO/

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Grad veličine oraha zabeleo pogodio Zaječar i okolna sela /VIDEO/

Olujno nevreme, praćeno jakim gradom i kišom nešto pre 17 sati pogodilo je Zaječar i okolna sela. Grad je bio...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img