subota, 1 oktobra, 2022

Danas se završava snimanje na Rajačkim pivnicama filma „Seti me se“

Pročitaj

Rediteljski prvenac Vuka Kostića sniman je proteklih nekoliko dana na Rajačkim pivnicama.

Poznati srpski glumac, Vuk Kostić, kao scenarista i reditelj debituje u filmu „Seti me se“, priči o srpskim junacima, vojnicima koji su u Velikom ratu branili slobodu i čast domovine.

Deo filma u kome glavne uloge tumače Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Nenad Jezdić, Dragan Petković Pele i drugi, sniman je u periodu od 29. jula do 3. avgusta na Rajačkim Pivnicama, a Za potrebe filma angažovan je i veliki broj statista iz Timočke krajine.

 

Scenario za film „Seti me se“ nastao je po istinitim događajima i motivima „Srpske trilogije“ Stevana Jakovljevića i knjizi „Solunci govore“ Antonija Đurića. Radnja se dešava septembra 1918. godine i opisuje početak proboja Solunskog fronta.

„Iako je pokretačku inspiraciju pronašao u “Srpskoj trilogiji” Stevana Jakovljevića i knjizi “Solunci govore” Antonija Đurića, autor je ispisao potpuno novu, filmskom jeziku prilagođenu priču, saobraznu savremenom tretiranju ratne tematike, suprotstavljajući u filmu san i javu, stradanje i humanost, ljubav i smrt, pretočivši tako autentičnu ideju u originalni, inovativni i ubedljivi scenario koji doprinosi razvoju filmskog jezika.“ – navodi se u saopštenju FCS-a koji je na konkursu za debitantske igrane filmove, pored još tri ptojekta,  filmu “Seti me se” dodelio 16 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

SRPSKO SELO, EVROPSKO SELO: Poljoprivreda i stočarstvo kao razvojna šansa /VIDEO REPORTAŽA/

U drugoj priči iz serijala "Srpsko selo, evropsko selo" govorimo o poljoprivredi i stočarstvu ka razvojnoj šansi da život...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img