utorak, 5 decembra, 2023

Koncert egipatskog pijaniste na Romulijani

Pročitaj

„Zaječarsko kulturno leto na Feliks Romulijani“ nastavlja se u ponedeljak 18. jula u 20:30 „Koncertom za klavir u četiri ruke” egipatskog pijaniste Mohameda Šamsa i beogradske pijanistkinje Jovanke Višekrune Janković.

Organizovan je i besplatan prevoz. Polazak je u 19:30h, ispred pozorišta.

Mohamed Šams je vrhunski pijanista, možda i najbolji klasični umetnik mlađe genercije koji živi u Njujorku i Egipćani su veoma ponosni na njega.
Jovanka Višekruna Janković je istaknuta pijanistkinja iz Beograda koja uspešno vodi ArtLink, asocijaciju koja se bavi promocijom umetnika iz Srbije i njihovim povezivanjem sa umetnicima iz sveta kroz različite međunarodne projekte.
Zajedno sa Jovankom, Mohamed Šams je održao pijanistički resital u zaječarskom teatru, 20. decembra prošle godine.
Pokrovitelj događaja je grad Zaječar, a organizatori Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Narodni muzej „Zaječar“, Turistička organizacija grada Zaječara, uz veliku pomoć projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“ i nemačke agencije za saradnju GIZ.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.   Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.
POVEZANE VESTI:
- Advertisement -spot_img

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img