nedelja, 4 juna, 2023

Zaječarska biblioteka povodom Dečje nedelje organizuje niz događaja

Pročitaj

Matična biblioteka „Svetozar Marković“ Zaječar organizovaće niz događaja povodom Dečje nedelje, koja će biti obeležena od 3. do 7. oktobra.

U ponedeljak, 3. oktobra biće održana radionica za decu do osam godina u zaječarskoj biblioteci „Skulpture pravimo, zdravo se hranimo“, a radionicu drži Dušanka Matić. Početak radionice predviđen je od 14 sati.

U utorak, 4. oktobra biće održana radionica „Italia mia“ sa temom italijanske poezije za decu, u zaječarskoj biblioteci. Radionicu drži prof. Marina St. Mirčić, a početak je zakazan za 13 sati.

Istog dana, u sali zaječarske Muzičke škole biće priređeno druženje sa književnicom Jasminkom Petrović i biće odigrana predstava „Za svakog klinca, za svaku klinku, za našu Jasminku“ u izvođenju Dramske družine OŠ „Desanka Maksimović“ Zaječar. Početak događaja zakazan je za 17 sati.

U sredu, 5. oktobra, organizacija TRK održaće radionicu „Sa čitanjem se sastajemo“, a aktivnosti PSD „Ljuba Nešić“ predstaviće predsednik kluba i član GSS Milan Jovanović. Početak je u 12 sati, u zaječarskoj biblioteci.

U petak, 7. oktobra, na Dečjem odeljenju zaječarske biblioteke biće organizovana aktivnost predstavljanja najomiljenijeg lika iz priče, bajke, romana ili pesme kroz priču i masku. Početak je u 14 sati.

Takođe, tokom trajanja Dečje nedelje, u dvorištu zaječarske biblioteke biće organizovana akcija prikupljanja školskog pribora, odeće i igračaka u saradnji sa Crvenim krstom Zaječar „Drug drugu“, od 8 do 15 sati.

Zaječarska biblioteka organizuje i besplatan godišnji upis u ovu ustanovu za korisnike do 15 godina, tokom trajanja Dečje nedelje od 3. do 7. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Potekla voda studena po 15. put u Velikom Izvoru

U Velikom Izvoru kod Zaječara, sutra će biti održana 15. Međuokružna smotra seoskih folklornih ansambala u koreografisanom folkloru „Potekla...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img