petak, 2 juna, 2023

Zaječarska biblioteka i ove godine obeležava Svetski dan dečije knjige

Pročitaj

Sa početkom proleća i drugog polugodišta, zaječarska biblioteka „Svetozar Marković“ obeležiće Svetski dan dečje knjige 2. aprila, koji je zapravo Andersenov rođendan, jedan od najčitanijih i najpoznatijih bajkopisca uz čije bajke uživaju deca, ali i odrasli već bezmalo vek i po.

Ove godine je i stogodišnjica od rođenja našeg velikog književnika i novinara Duška Radovića koji se deci obraćao sa „Poštovana deco“ i smatrao ih „saradnicima Sunca“ i čije pesme, bar jednu od mnogih, zna skoro svako dete.

Ovim povodom biblioteka je pozvala mališane da pišu, crtaju i maštaju na temu pesme „Strašan lav“. Likovni deo konkursa biće deo izložbe koju će biblioteka organizovati na Dečijem odeljenju biblioteke u čast Duška Radovića, koja će biti otvorena 2. aprila u 12 časova, kada će u dvorištu Biblioteke biti priređen i igrokaz „Kako su nastale ružne reči“ koji izvode učenici OŠ „Desanka Maksimović“.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Potekla voda studena po 15. put u Velikom Izvoru

U Velikom Izvoru kod Zaječara, sutra će biti održana 15. Međuokružna smotra seoskih folklornih ansambala u koreografisanom folkloru „Potekla...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img