sreda, februar 21, 2024

Zaječarci dobijaju mesto za bavljenje naukom – Naučni klub

Pročitaj

Centar za promociju nauke, u utorak, 20. decembra, otvara Naučni klub u zaječarskoj Gimnaziji, koji će služiti i učenicima i nastavnicima, ali i svim zainteresovanim građanima, kao mesto za bavljenje naukom.

Naučni klub će biti smešten u jednoj od učionica Gimnazije, a kako kažu u Centru za promociju nauke, to će biti jedan od 14 klubova širom Srbije.

Naučni klub Zaječar, kao deo Gimnazije Zaječar, zamišljen je kao mesto susreta dece, učenika, studenata, nastavnika, naučnika i građana sa naukom i tehnologijom. Zainteresovani učenici, pored redovnog školskog programa, ovde imaju priliku da se susretnu sa inovativnim i novim pristupima učenju i ovladaju naučnom metodologijom. U ovom prostoru, svi zainteresovani za nauku i tehnologiju imaju priliku da se upoznaju, razmenjuju iskustva, diskutuju o naučnim temama i tako proširuju znanja i usvajaju primenjivo znanje i razvijaju funkcionalnu pismenost u naučnom domenu.

U klubu će se održavati raznovrsni naučno-popularni događaji: debate, izložbe, konferencije, predavanja, prezentacije, projekcije, radionice, seminari, sastanci, kao i neformalna okupljanja na kojima se razgovara o temama iz oblasti nauke i tehnologije.

Ovaj koncept razvijen je u Centru za promociju nauke. Prvi klub je osnovan u Beogradu, u Knez Mihailovoj ulici 5, a bio je dostupan svim zainteresovanima od 2013. do 2015. godine.

Jedan od glavnih zadataka kluba je da poveže sve kojima je nauka bliska i zanimljiva, bez obzira na godine, nivo znanja i oblasti interesovanja. Članstvo u klubu je dobrovoljno i besplatno.

Otvaranju Naučnog kluba u zaječarskoj Gimnaziji prisustvovaće i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, a osim njega, Memorandum o saradnji potpisaće i dr Marko Krstić, v.d. direktora Centra za promociju nauke i Srđan Stanojević, direktor Gimnazije Zaječar.

Zvanična ceremonija planirana je u 13 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor. Takođe i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img