ponedeljak, 30 januara, 2023

Zaječarac Saša Cvetković odbranio titulu evropskog šampiona i oborio 3 evropska rekorda u Powerliftingu /VIDEO/

Pročitaj

Na Evropskom Masters šampionatu u powerliftingu, koje je održano u Litvaniji, zaječarac Saša Cvetković je postavio 3 nova evropska rekorda i odbranio titulu evropskog šampiona.

Saša Cvetković – 3 evropska rekorda u Powerliftingu

Zaječarski sportista i nosilac najvišeg sportskog priznanja Republike Srbije „Zaslužni sportista“ Saša Cvetković vratio se iz Litvanije, gde je na European Masters PL Classic 2022 odbranio evropski tron u powerliftingu, koji je drugu godinu zaredom osvojio prošlog jula u Češkoj.

 

Cvetković je Na evropskom Master prvenstvu u Vilniusu iz Čučnja podigao 286 kilograma, a iz Mrtvog dizanja 301 kilogram, tako da je osim ova dva zlata, osvojio i zlatnu medalju u Totalu.

Saša Cvetković odbranio titulu

Evropsko prvenstvo u Vilniusu, glavnom gradu Litvanije, okupilo je više od 260 sportista iz 26 zemalja.

UNESCO je stari grad Viljnus 1994. uvrstio u listu Svetske kulturne baštine, a naredne godine biće obeleženo sedam vekova postojanja jednog od najvećih i najlepših baltičkih gradova.

Uskoro ćete na Zaječarskom dnevniku moći da vidite intervju sa Sašom Cvetkovićem, našim prvakom Evrope, ali i da vidite gde on vežba, kako vežba, ali i kako je izgledao put od Zaječara do prestonice Litvanije i nazad.

 

 

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

„Sveti Sava, naša slava“ u Klenovcu

U prepunoj sali Doma kulture u Klenovcu održana je druga po redu manifestacija "Sveti Sava, naša slava". Meštane Klenovca i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img