četvrtak, 6 oktobra, 2022

Za zločin kod Jabukovca, Maja Bađikić osuđena na 40, Davor Pernić na 36 godina zatvora

Pročitaj

Zoran Jovanović, sudija Višeg suda u Zaječaru osudio je danas na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora Maju Bađikić iz Dupljana i na 36 godina zatvora Davora Pernića iz Jabukovca, objavila je Za media.

Oni su u avgustu 2019. godine ubili Raju Kazimirovića, njegovu majku Dragicu, sestru Ljubinku Oprikić i sestričinu Draganu Jozelić.

Današnjem izricanju presude prisustvovao je Davor Pernić koji se inače nalazi već duže vreme u pritvoru dok njegov branilac nije pristupio sudu. Takođe, na izricanju presude nije se pojavila ni optužena Maja Bađikić koja se brani sa slobode, već samo njen zakonski zastupnik Miroslav Lazić koji je prokomentarisao presudu i najavio žalbu na visinu kazne.

Da podsetimo, četvorostruko ubistvo se dogodilo između 7. i 9. avgusta 2019. godine na salašu porodice Kazimirović nedaleko od Jabukovca. Tri nedelje kasnije, po sopstvenom priznanju zločina uhapšen je Davor Pernić. U prvo vreme on je tvrdio da je zločin izvršio sam da bi kasnije Maju Bađikić sa kojom je, kako se čulo tokom suđenja bio u ljubavnoj vezi, označio kao saizvršioca. Davor je u istrazi rekao da mu je Maja pričala da je teško bolesna i da joj je potreban novac za operaciju pa su zbog toga rešili da opljačkaju Raju Kazimirovića za koga se po selu pričalo da je imućan.

Maja Bađikić nikada nije priznala izvršenje dela ali je danas osuđena na maksimalnu kaznu zatvora zbog, kako piše u presudi tri ključna dokaza.

Naime, to su priznanje ubistva Davora Pernića koji je Maju označio kao saučesnika, zatim nepostojanje alibija za 9. avgust kada su pronađena tela ubijenih i šest meseci kasnije nađeni opušci na mestu zločina sa Majinim DNK profilom.

IZVOR: Za media FOTO: Za media

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Manifestacija Timočko kolo 8. oktobra u Salašu

U Salašu kod Zaječara u subotu 8. oktobra, prvi put će biti odrganizovana manifestacija narodnog stvaralaštva "Timočko kolo", na...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img