četvrtak, 6 oktobra, 2022

Za građane Zaječara 1.000 uskršnjih jaja – Hristos vaskrese!

Pročitaj

Nakon liturgije u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru koja je počela u 8:30 sati, u ulici “Uskršnje radosti”, ispred hrama, kao i na gradskom Trgu oslobođenja , biće podeljeno 1.000 uskršnjih jaja.

Uskršnja jaja su sugrađanima obezbedili Grad Zaječar i institucije Turistička organizacija grada, CZK Pozorište “Zoran Radmilović” (koje su prigodno uredile i portu hrama i dekorisale ulicu “Uskršnje radosti”).

Događaji u ovoj ulici, posvećeni jednom od najvećih pravoslavnih i hrišćanskih praznika – pobedi života nad smrću, odvijaće se sva tri dana praznovanja (do utorka, 26.aprila).

U ponedeljak, sa početkom u 19 sati, pored hrama će biti održan uskršnji koncert etno grupe “Iskon” iz Subotice.

„Svim vernicima i sugrađanima želim srećne i blagoslovene uskršnje dane, srećan Uskrs – HRISTOS VOSKRESE – VAISTINU VOSKRESE !!! Bog neka vas čuva i podari zdravlje, radost i ljubav dragi moji prijatelji !!!“ – napisao je na svom Facebook profilu gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić.

Koncert etno grupe ISKON u Zaječaru /VIDEO/

TO Zaječar: „Uskršnji dani 2022“ u Zaječaru /VIDEO/

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Manifestacija Timočko kolo 8. oktobra u Salašu

U Salašu kod Zaječara u subotu 8. oktobra, prvi put će biti odrganizovana manifestacija narodnog stvaralaštva "Timočko kolo", na...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img