ponedeljak, 5 juna, 2023

Dan Vojske Srbije obeležen i u Zaječaru /VIDEO I FOTO/

Pročitaj

Polaganjem venaca na spomenik palim borcima Timočke Krajine na Trgu oslobođenja u Zaječaru, obeležen je 23. april, Dan Vojske Srbije. Sa državnog i vojnog aspekta taj datum je poznat kao jedna od istorijskih prekretnica koja je dovela do stvaranja savremene Srpske države i omogućila stvaranje efikasne i moderne Srpske vojske.

Dan Vojske Srbije koji se slavi u znak sećanja na 23. april 1815. kada je, na praznik Cveti podignut Drugi srpski ustanak protiv otomanske vlasti, rekao je major Marijan Stamenković iz Komanda za razvoj Timočke brigade, obraćajući se prisutnima.

Polaganjem venaca na spomenik palim borcima Timočke krajine odata im je počast , jer su hrabro i časno položili svoje živote na oltar otadžbine. Vence su položile delegacije komande zaječarskog garnizona predstavnici grada Zaječar, veterana Posebnih jedinica policije, boračkih organizacija.

POVEZANE VESTI:

Obeležavanje Dana Vojske Srbije u Zaječaru

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Potekla voda studena po 15. put u Velikom Izvoru

U Velikom Izvoru kod Zaječara, sutra će biti održana 15. Međuokružna smotra seoskih folklornih ansambala u koreografisanom folkloru „Potekla...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img