četvrtak, 6 oktobra, 2022

VII Kamp klasične muzike od  15 do 21. avgusta u Zaječaru

Pročitaj

Udruženje za razvoj kulture i obrazovanja „Srpski muzički centar“ iz Beograda, u saradnji sa OMŠ „Stevan Mokranjac“ iz  Zaječara, Narodnim pozorištem Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Narodnim muzejem iz Zaječara  organizuje za učenike instrumentalnog odseka muzičkih škola i studente akademija Srbije i regiona, sedmi Kamp klasične muzike, koji će biti održan u Zaječaru, u periodu od 15. do 21. avgusta.

Kamp će ove godine okupiti oko 30 polaznika.

Eminentni akademski pedagozi i koncertni izvođači će u prostorijama OMŠ „Stevan Mokranjac“,  u okviru osmočasovnih dnevnih aktivnosti, vršiti edukaciju  za instrumente:

  • klavir – prof. Jokut Mihailović,
  •  violina – prof. Marko Josifovski,
  • gitara – prof. Vera Ogrizović,
  •  flauta – prof Ljubiša Jovanović,
  •  solo pevanje – prof. Katarina Jovanović,
  •  violončelo –prof. Sandra Belić,
  • violina- prof. Robert Lakatoš ,
  • klavirska saradnja- prof. Uki Ovaskainen

Zaječar je već postao prepoznatljiv u Srbiji i regionu po klasičnoj muzici, zahvaljujući profesorima i polaznicima koji borave u Zaječaru tokom trajanja kampa.

Tradicionalno na lokalitetu Feliks Romulijan u sredu, 17.avgusta sa početkom u 19 sati, biće održan Koncert pod zvezdama, na kome će nastupiti profesori-predavači. Završni koncert polaznika Kampa biće održan u sali Pozorišta 20. avgusta u 18 sati.

Poktovitelj Kampa klasične muzike je Grad Zaječar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Manifestacija Timočko kolo 8. oktobra u Salašu

U Salašu kod Zaječara u subotu 8. oktobra, prvi put će biti odrganizovana manifestacija narodnog stvaralaštva "Timočko kolo", na...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img