sreda, februar 21, 2024

Velikoizvorci aplauzom pozdravili legendarnog čuvara Srpskog vojničkog groblja u Solunu i odigrali srpsko kolo u moru sa sve orkestrom /VIDEO/

Pročitaj

Boravak Velikoizvoraca u Grčkoj, Grci će dugo pamtiti

Članovi kulturno umetničkog društva „Đorđe Genčić“ iz Velikog Izvora okupili su se ispred zgrade u Solunu u kojoj živi Đorđe Mihailović, legendarni čuvar Srpskog vojničkog groblja u Solunu i aplaudirali dok god nije izašao na terasu.

Aplauz i ovacije su se nastavili, a Velikoizvorci su odali počast deda Đorđu za sve godine koje je proveo čuvajući srpsku svetinju u Grčkoj.

Deda Đorđe je od ove godine, brigu o grobovima srpskih ratnika prepustio mlađem od sebe, jer su, kako je rekao, počele da ga izdaju noge.

Velikoizvorci su u Solunu boravili zbog nastupa na međunarodnom folklornom festivalu, na kome su oduševili grčku publiku, a kako im igre nikad nije dovoljno, u povratku su svratili do Paralije i zaigrali srpsko kolo u moru, sa sve orkestrom i razvijenim zastavama Grčke, Srbije i grada Zaječara.

Snimak srpskog kola u moru izazvao je brojne reakcije na društvenim mrežama, a jedan od komentara je bio i „Dragan Marković Palma na aparatima“, imajući u vidu da su Jagodinci prvi zaigrali srpsko kolo u Jonskom moru.

video: Neli Nikolić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POVEZANE VESTI:

Velikoizvorci oduševili grčku publiku na međunarodnom Folk dens festivalu u Solunu /VIDEO i FOTO/

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img