ponedeljak, 26 septembra, 2022

12. Sednica Skupštine grada Zaječara: Usvojen drugi rebalans budžeta i dopuna Odluke o subvencionisanju gradskog i prigradskog prevoza /VIDEO/

Pročitaj

U Zaječaru je održana 12. sednica Skupštine grada, a pred odbornicima lokalnog parlamenta našlo se više od 20 tačaka, među kojima  i druga izmena i dopuna budžeta grada Zaječara za 2022. godinu, sa izmenom Kadrovskog plana za ovu godinu. Takođe, odbornici su usvojili izveštaj o izvršenju budžeta za period od 1. januara do 30. juna ove godine.

„Budžet grada Zaječara drugim rebalansom iznosi 2 milijarde 313 miliona 152 hiljade dinara. Za prvih šest meseci ove godine, budžet grada Zaječara je ostvaren u iznosu od 956 miliona 356 hiljada dinara, odnosno 44,01 odsto u prihodnom delu, a rashodi i izdaci ostvareni su sa 907 miliona 537 hiljada dinara, odnosno 40,62 odsto. Razlika u suficitu u prvih šest meseci je 48 miliiona 819 hiljada dianara“ – rekla je i Valentina Đuričić, načelnica Odeljenja za budžet i finansije.

Primedbe na rebalans budžeta i ovoga puta je imala opozicija. O budžetu je prvi govorio odbornik Uglješa Đuričković.

Na primedbe opozicije odgovorio je gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić.

O rebalansu budžeta i merama štednje govorio je i odbornik Miloš Stojadinović, a i na njegovo izlaganje reagovao je gradonačelnik.

Odbornici opozicije posebno su reagovali na mere štednje koje su planirane i u osnovnim i srednjim školama, a o tome je govorila odbornica Dragana Rašić.

Tačke dnevnog reda o gradskom prevozu, budžetu i merama štednje bile su objedinjene, pa je odbornik Dr Dejan Krstić ukazao i na problem objedinjavanja tačaka i nemogućnosti da se o njima diskutuje.

Pred glasanje o ovim tačkama, o budžetu i gradskom prevozu je govorio i Dr Nenad Ristović.

Odbornici Skupštine grada Zaječara usvojili su sve tačke dnevnog reda, osim rešenja o imenovanju direktora „Vodovod-a“ Zaječar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

 

 

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Vladika Ilarion služio u svetoj obitelji manastira Bukovo

Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki Ilarion načalstvovao je danas liturgijskim sabranjem u manastiru Bukovo. Episkopu su sasluživali protosinđel Simeon, borski...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img