sreda, februar 21, 2024

Uspešno plesno veče za Lenku Plesnog studija Mil Pasos u Terazzi u Zaječaru /VIDEO/

Pročitaj

Mil Pasos Danse Studio i Loung bar Terazza sinoć su prireili humanitarno plesno veče za Lenku. Ulaznica je koštala 200 dinara, a mnogi su na ulazu donirali i više.

Dvoipogodišnjoj Lenki iz Zaječara i njenoj porodici novac je neophodan za lekove, suplemente, intenzivne fizikalne tretmane, specijalističke preglede, laboratorijske analize, logopedske i defektološke tretmane, opremu za vežbanje u kućnim uslovima, terapije matičnim ćelijama, tretmane kiseonikom u hiperbaričnoj komori, kao i za putne troškove u Tursku na lečenje.

Mil Pasos često organizuje plesne večeri, ali ova je bila posebna jer je imala humanitarni karakter i okupila je veliki broj ljudi, a Sanja Đorđević iz Mil Pasos Danse Studija rekla je da su se rado priključili akciji i hteli da daju primer i drugima.

Radica Krstić je dodala da je Plesno veče za Lenku bila spoj lepog i korisnog i pozvala sve koji žele da nauče da plešu da im se pridruže u njihovom studiju koji se nalazi u teretani Gim iza pozorišta.

Sve vreme, u plesu je uživala i Gordana Zlatković, Lenkina baka, sa svojim prijateljima, planinarima, koja je bila oduševljena odzivom plesača i posetilaca i koja je izrazila zahvalnost brojnim Zaječarcima koji su na najrazličitije načine i u mnogo organizovanih akcija pokušali da pomognu da se prikupi što više novca za Lenkino lečenje.

Plesače je fotografisao i Ivan Migelli Niznicki, koji je i sam pre nekoliko dana na Gradskom trgu sa istim ciljem organizovao humanitarnu akciju „Škljoc za Lenku“.

Latino muzika odzvanjala je celo veče Terazzom i osim onih koji su plesali, bilo je i onih koji su bili samo posmatrači prelepih plesova, ali i onih koji su po prvi put pokušali da plešu Tango, ili Baćatu. Zajedničko svima bila je mala Lenka i želja da joj pomognu da se što pre ode u Tursku i da se izleči.

Loung bar Terazza nalazi se u sklopu hotela Srbija TIS. Dobro došli! Za Lenku!

Podsetimo, Lenka je rođena 19.11.2019. godine u 37. gestacijskoj nedelji zakazanim carskim rezom i na rođenju dobija ocenu 9. Od početka je bila mirna i slabo je napredovala u težini. Nakon navršenih šest meseci, Lenkina majka, Zaječarka Marina Zlatković primećuje da Lenka nepravilno sedi pri hranjenu i insistira da dete pregleda doktor fizikalne medicine. Nakon pregleda konstatovana je funkcionalna skolioza kičmenog stuba.

Novac je porodici neophodan za lekove, suplemente, intenzivne fizikalne tretmane, specijalističke preglede, laboratorijske analize, logopedske i defektološke tretmane, opremu za vežbanje u kućnim uslovima, terapije matičnim ćelijama, tretmane kiseonikom u hiperbaričnoj komori, kao i za putne troškove.

Ako ste propustili plesno veče, pošaljite SMS 1236 na 3030. Za Lenku!

POVEZANE VESTI:

Humanitarno plesno veče Mil Pasos Danse Studija za Lenku večeras u Loung baru Terazza

Frizerski salon „Hair Dance“ današnji pazar uplaćuje za lečenje male Lenke

ŠKLJOC ZA LENKU u četvrtak na Trgu oslobođenja u Zaječaru

Nastavljaju se humanitarne akcije za Lenku

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img