sreda, 6 decembra, 2023

Uskršnje aktivnosti u Zaječaru: Tucijada, bazar i kulturno – umetnički program

Pročitaj

U sklopu obeležavanja najradosnijeg hrišćanskog praznika – Vaskrsenja Hristovog, u nedelju, 16. aprila, u gradu na Timoku, biće organizovana manifestaciju “Ulica Vaskršnje radosti“ u okviru koje će, u ulici Timočke bune, biti postavljeni štandovi sa raznim đakonijama i proizvodima domaće radinosti.

U 10 sati počinje Tucijada, tada će i najmlađi posetioci moći da uživaju u maskotama iz aktuelnih crtanih filmova, biće organizovano i takmičenje u pripremanju pasulja i podeljena Vaskršnja jaja i dekorativni baloni. Za 11 sati, planiran je nastup mališana Predškolske ustanove „Đulići“.

Prema programu, tačno u podne, posetiocima će se obratiti episkop timočki Ilarion i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, dok će 15 minuta kasnije, početi kulturno-umetnički program, u kojem će nastupiti: Hor Sabornog Hrama Rođenja Presvete Bogorodice, Gradski folklorni ansambl „ZO-RA“, Dečiji hor Sabornog Hrama Rođenja Presvete Bogorodice, KUD „Zoran Gajić“ iz Rgotine, Gradsko pevačko društvo „Stevan Mokranjac“, KUD „Sloga“ iz Vražogrnca i KUD „Penzioner“.

U 14 sati je proglašenje pobednika u kuvanju pasulja i degustacija.

Organizatori su: Eparhija Timočka, Grad Zaječar, Turistička organizacija, Centar za kulturu kao i JKP “Timok-održavanje”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img