petak, 2 juna, 2023

Usklađivanje cena goriva u Srbiji od sad svakog petka u 15 sati

Pročitaj

Danas je stupila na snagu nova odluka Vlade koja ima za cilj da stabilizuje domaće tržište i očuva životni standard građana uvođenjem ograničenju cena naftnih derivata, kao i ograničenjem izvoza pšenice, kukuruza, ulja i brašna.

Uredba će trajati 30 dana, do 11. aprila i u slučaju ograničenja cena derivata ona se odnosi na goriva Evrodizel i Evro premium BMB 95, kojima je potvrđena maksimalna maloprodajna cena. U suštini trgovcima će biti ograničena marža na šest dinara, a carina na uvoz će biti ukinuta. Kako je najavljivano poskupljenje će biti oko 2 do 3 dinara po litru.

U saopštenju Ministarstva za trgovinu istaknuto je da su privredni subjekti koji obavljaju trgovinu motornim i drugim gorivima obavezani da nastave sa isporukom naftnih derivata, ali, isključivo u rezervoare prevoznih sredstava. Točenje goriva u kanistere, burad i druge sudove u kojima se skladišti gorivo, je zabranjeno na pumpama širom Srbije.

Prema novoj uredbi, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija će svakog petka na zvaničnoj internet stranici najkasnije do 15 časova objaviti cene koje će vozači plaćati na pumpama.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Potekla voda studena po 15. put u Velikom Izvoru

U Velikom Izvoru kod Zaječara, sutra će biti održana 15. Međuokružna smotra seoskih folklornih ansambala u koreografisanom folkloru „Potekla...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img