utorak, 5 decembra, 2023

UPOZORENJE RHMZ: Moguće oluje sa gradom i jakim vetrom. U Zaječaru danas do 30 stepeni

Pročitaj

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se od danas do 9. juna očekuju pljuskovi i grmljavine, koji će lokalno biti praćeni gradom i jakim vetrom.

Očekuje se količina padavina veća od 20 mm za kratko vreme.

Prema zvaničnim podacima RHMZ-a danas je u celoj Srbiji pretežno vedro, a najviša temšperatura iznosiće 30 stepeni i to u Zaječaru, s tim da je Estofex, evropski sistem za upozorenje na oluje, izdao upozorenje prvog stepena za Srbiju zbog mogućih jakih i štetnih oluja.

 

Prema rečima meteorologa Nedeljka Todorovića, narednih dana nas može očekivati malo svežiji vazduh u sklopu polja niskog pritiska, tj. ciklona.

„To uzrokuje i više oblaka i lokalnu pojavu pljuskova i grmljavine, a u takvim situacijama obično se izdvoji neki oblak, čije su veličine obično 10 puta 10 kilometara kvadratnih, a koji je znatno jači u odnosu na ostale. Na njegovoj lokaciji, odnosno putanji, daju jak pljusak, grad, kratkotrajno olujni vetar i životni vek im je po pola sata, sat, nakon čega se raspadnu i nestanu“ – rekao je Todorović za nova.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img