sreda, 1 februara, 2023

Ukidanje kovid propusnica od subote

Pročitaj

Krizni štab doneo je odluku o ublažavanju mera u borbi protiv koronavirusa, pa se od subote ukida važenje kovid propusnica i ograničenje broja ljudi u zatvorenim prostorima.

Članica Kriznog štaba ministarka Darija Kisić Tepavčević izjavila je nakon sednice Kriznog štaba da je zabeleženo smanjenje svih parametara, od broja pregleda, do broja hospitalizovanih u odnosu na broj potvrđenih kovid slučajeva i da je sve to uslovilo da se, kaže, dođe do ublažavanja svih protivepidemijskih mera.

Na skupovima u zatvorenim prostorijama ukida se limit broja osoba. Tako će od subote 12. marta svi bioskopi i pozorišta moći da rade po normalnom režimu, objasnila je Kisić Tepavčevićeva i istakla da je odlučeno da ostaje preporuka nošenja maski u zatvorenim prostorima.

Karantin je i dalje na snazi u trajanju od sedam dana, a kada je reč o putnicima međunarodnom saobraćaju, prema njenim rečima, mere ostaju na snazi. Za ulazak u zemlju obavezni su dokaz o vakcinaciji, dokaz o preležanoj bolesti ili odgovarajući serološki test.

Preporuka Nacionalnog komiteta za imunizaciju, ukazuje, je uvođenje dodatne buster doze, za starije do 18 godina četvrta doza, koja se dobija pet meseci posle prve, a odnosi se pre svega na one koji su pod većim rizikom od težeg oboljenja. Preporuka Komiteta je i uvođenje buster doze za vakcinaciju dece od 12 do 18 godina.

Izvor: RTS

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana 61. sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga /VIDEO/

Na sednici Saveta Zaječarskog upravnog okruga, 61. po redu, koja je održana u Zaječaru, razmatranI su izveštaji o radu...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img