četvrtak, 6 oktobra, 2022

Uhapšen direktor Nacionalnog parka Đerdap

Pročitaj

Tužilaštvo za organizovni kriminal saopštilo je da je na osnovu krivične prijave MUP-a Srbije, UKP Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, nakon višemesečnog predistražnog postupka donelo rešenje o zadržavanju Lazara Mitrovića, v.d. direktora Nacionalnog parka Đerdap.

Na osnovu dokaza prikuljenih u predistražnom postupku doneta je naredba o sprovođenju istrage protiv Mitrovića zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio više krivičnih dela, zloupotrebljavajući službeni položaj, u vezi sa prodajom drvnih sortimenata mimo zakonskih regulativa, i zbog nelegalne izgradnje vikend kuće za sebe, u zoni nacionalnog parka u kojoj je zabranjena izgradnja vikendica, kao i da je nedozvoljeno uticao na ozakonjenje ovog objekta, navodi se u saopštenju.

Nakon saslušanja Mitrovića, tužilac za organizovani kriminal je sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, podneo predlog za određivanje pritvora.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Manifestacija Timočko kolo 8. oktobra u Salašu

U Salašu kod Zaječara u subotu 8. oktobra, prvi put će biti odrganizovana manifestacija narodnog stvaralaštva "Timočko kolo", na...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img