utorak, 29 novembra, 2022

Udruženje Velikoizvorski koreni ugostilo prijatelje iz Goljamog Izvora u Bugarskoj

Pročitaj

Predstavnici bugarskog sela Goljam Izvor i ove godine su bili gosti Velikog Izvora i tradicionalne manifestacije Bašta Balkana, a domaćin im je bilo udruženje „Velikoizvorski koreni“ iz Velikog Izvora.

Na čelu delegacije bio je kmet Goljamog Izvora Ilijan Marinov, koji je sa predsednikom mesne zajednice Veliki Izvor potpisao povelju o saradnji.

Ova dva sela veže istorija i činjenica da deo Velikog Izvora vuče korene baš iz Goljamog Izvora. Radivoje Stojčić, predsednik Udruženja istakao je da ova dva sela vezuje istorija i zajednički koreni, a da Velikoizvoraca ima i u Dublju kod Svilajnca, kao i da da sva tri sela razgovaraju o mogućoj saradnji na svim poljima, i da je cilj ovakvih okupljanja očuvanje zajedničke tradicije, jezika i održavanje kontakata kako veza ne bi bila prekinuta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor. Takođe i postave link ka toj vesti.

 

POVEZANE VESTI:

U Velikom Izvoru završena tradicionalna 10. Bašta Balkana /VIDEO/

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Plan imunizacije u Zaječaru

Građani u istočnoj Srbiji, na području koje pokriva Zavod za javno zdravlje „Timok“, od 29. novembra do 5. decembra,...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img