sreda, 6 decembra, 2023

U Zaječaru otvoren Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava poljoprivrednim udruženjima

Pročitaj

Na osnovu Programu podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Zaječar za 2023. godinu, Komisija za podsticanje razvoja poljoprivrede grada Zaječara raspisala je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede na teritoriji grada Zaječara za ovu godinu.

Predmet konkursa je dodela bespovratnih sredstava za sufinansiranje troškova organizovanja edukacija, organizovanja i održavanja lokalno tradicionalnih manifestacija i izložbi, kupovinu opreme i materijala, zaštite životinja, useva i životne sredine u oblasti poljoprivrede i unapređenje kvaliteta i bezbednosti proizvoda iz sredstava Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede grada Zaječara.

Pravo na dodelu podsticajnih sredstava mogu ostvariti aktivna udruženja upisane u registar privrednih subjekata sa sedištem na teritoriji grada Zaječara koji u svom statutu imaju ciljeve koji se tiču oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje po konkursu za uspostavljanje i jačanje udruženja u oblast poljoprivrede u 2023. godini iznosi 1.000.000,00 dinara. Bespovratna sredstva se utvrđuju u iznosu do 100% od vrednosti investicije (bez PDV-a), a maksimalno do 300.000,00 dinara po investiciji/ korisniku.

Konkurs je otvoren do 31. avgusta ove godine.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img