utorak, 5 decembra, 2023

U Zaječaru održano gradsko takmičenje recitatora

Pročitaj

U zaječarskom pozorištu danas je održano gradsko takmičenje recitatora “Pesniče naroda mog” na kome su učestvovala 22 takmičara iz osnovnih i srednjih škola, podeljenih u tri kategorije. 

U žiriju su bili zaječarski glumci Predrag Grbić, predsednik i Gabrijel Bećarević, član, kao i profesorka srpskog jezika i književnosti Milena Aleksić.

Žiri je doneo odluku da u kategoriji mlađeg uzrasta, prvo mesto osvoji Ana Jovnaš, učenica 4. razreda OŠ “Ljuba Nešić” drugo mesto Magdalena Petković, učenica trećeg razreda OŠ “Desanka Maksimović”, a treće mesto Eva Todorović, 4. razred, OŠ “Ljuba Nešić”.

U kategoriji srednjeg uzrasta, prvu nagradu osvojila je Lenka Jovanović, učenica 7. razreda, drugu Veljko Ljubisavljević, učenik 5. razreda, a treću Lara Žikić, učenica 6 razreda, svi iz OŠ “Desanka Maksimović”.

U kategoriji starijeg uzrasta, prvo mesto osvojila je Anastasija Perić, učenica drugog razreda zaječarske Medicinske škole, dok druga i treća nagrada nisu dodeljene. Nagrađeni recitatori u sve tri kategorije stekli su pravo učešća na okružnoj smotri recitatora koje će 19 .aprila biti održana u Knjaževcu.

Organizator gradskog takmičenja recitatora je Narodno pozorišta Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” u saradnji sa osnovnim i srednjim školama na području grada, a pokrovitelj je grad Zaječar.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img