četvrtak, 6 oktobra, 2022

U Zaječaru održan prvi memorijalni turnir „DRAGAN KUZMANOVSKI – KUZA“

Pročitaj

Proteklog vikenda u Sportsko-rekreativnom centru “Kraljevica“ u Zaječaru održan je prvi memorijalni turnir u čast Dragana Kuzmanovskog Kuze. Učestvovale su ekipe: OK Timok, OK Pirot, OK Topličanin, OK Majdanpek, OK Viner, OK Zaječar i OK Volejbortim.

U hali na Kraljevici prisutnima se obratio Davro Marušić, koji je o Draganu Kuzmanovskom Kuzi i izrazio veliku zahvalnost Odbojkaškom klubu „Timok“ zato što je jedan odbojkaški turnir posvećen Draganu Kuzmanovskom Kuzi.

„Ja ne volim izraze kao što su najveći i najbolji u oblastima koje su posledica dara i talenta, kao što su umetnost i sport na primer, ali predanog rada često mukotrpnog, a Kuza je bio baš taj, voleo je odbojku i posvetio joj svoj život i stigao tamo gde se retko stiže na sam vrh srpske odbojke. Od mnogih je napravio igrače koji su kasnije živeli od te igre. On je rođen sa stavom „U pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi“. Sve što je radio predavao se tome maksimalno i ne postoji polica na kojoj bi se naređali svi pehari i medalje koje je osvajao kao trener ženske ekipe Timoka, kadetske reprezentacije Jugoslavije ili univerzitetske reprezentacije Beograda“ – istakao je Marušić.

Reči Davora Marušića ispraćene su gromoglasnim aplauzom, a igračima i publici obratila se i Sanja Kuzmanovski, Draganova ćerka, koja je i otvorila turnir.

„Želim da se zahvalim svima koji su se okupili ovom prilikom, posebno želim da se zahvalim Zeki , koji je uložio trud da nas sve okupi. Želim sreću svim ekipama, nadam se da ćete svi uživati. Proglašavam turnir otvorenim“ – rekla je Dragana.

U konkurenciji devojčica prvo mesto osvojio je ŽOK „Topličanin“ iz Prokuplja, drugo mesto pripalo je OK „Viner“ iz Bora, dok se na trećem mestu našao OK „Timok“ iz Zaječara. Najbolji među dečacima bili su odbojkaši Timoka iz Zaječara.

Kako se navodi na sajtu RHMZ-a, u ostalim delovima zemlje uključen je žuti meteo-alarm, što znači da je vreme potencijalno opasno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Manifestacija Timočko kolo 8. oktobra u Salašu

U Salašu kod Zaječara u subotu 8. oktobra, prvi put će biti odrganizovana manifestacija narodnog stvaralaštva "Timočko kolo", na...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img