četvrtak, 21 septembra, 2023

U Zaječaru održan protest „Zajedno protiv nasilja“ /VIDEO/

Pročitaj

“Ništa se u Zaječaru neće zvati po vama…“

Nekoliko stotina Zaječaraca udruženi u borbi protiv nasilja okupilo se sinoć na Trgu Nikole Pašića, a potom prošetali do Gradske uprave Zaječar, gde je održan protestni skup.

U 20 časova na zaječarskom Trgu Nikole Pašića počeo je mirni protestni skup „Zajedno protiv nasilja“. Više stotina građana okupilo se udruženo u borbi protiv nasilja, nakon čega su mirno prošetali do Gradske uprave.

Okupljenim Zaječarcima na Trgu Nikole Pašića prvi se obratio Miladin Krstić koji je saopštio razloge i zahteve ovog protesta.

Minutom ćutanja učesnici skupa odali su poštu nastradalima u Mladenovcu i Beogradu.

Na improvizovanoj bini – kamionu postavljenom ispred GU Zaječar, prisutnim građanima, između ostalih, obratili su se: Miladin Krstić, Slobodan Petrović, Uglješa Đuričković, Dragan Stamenković, Dejan Krstić, Goran Manojlović i Saša Ilijić.

Goran Kalčević, predsednik GrO Narodne stranke rekao je da „večeras u Zaječaru ima više slobodnih ljudi, nego onih koji su otišli za Beograd na sajam autobusa“. On je dodao i to da se ove godine navršava 140 godina od Timočke bune, a sada se Krajina pretvara u rudarsku koloniju. „Naš Zaječar je u najgorem položaju od kada postoji. Razlog je vlast SNS-a“, poručio je on.

Okupljenim građanima obratio se i Slobodan Petrović, nastavnik iz Malog Izvora.

Odbornik u Skupštini grada Zaječara, Uglješa Đuričković kazao je da bahati investitori uništavaju celu Timočku krajinu. “Mi to ne smemo da dozvolimo. U Zaječaru se sprema rudnik u centru grada – na Kraljevici. To im neće proći. Zaječar je lep grad, tražimo njihove ostavke“, poručio je on.

Odbornik, Dejan Krstić, kazao je da kada je izdaja velika onda je to veleizdaja. „Sve su uništili, reke, pijaću vodu, sve resurse za život. Uništili su privredu, a od nas traže da budemo jeftina radna snaga. Rak kosi Timočku krajinu. Poljoprivreda je devastirana, sve je uništeno, kao i kultura“, istakao je Krstić.

Dragan Stamenković – Montoja, poručio je na skupu da oni koji su odgovorni za stanje u državi, sada organizuju kontramiting u Beogradu. “Ovi građani vas sklanjaju sa vlasti. Ništa se u Zaječaru neće zvati po vama”, poručio je on.

Maja Stojković pozdravila je sve Zaječarce rečima: “Ovde su ljudi sa kičmom, za razliku od onih koji su otišli za Beograd. Počeli su da nam ubijaju decu. Stanje u državi je užasno”, poručila je Beograđanka koja živi u Zaječaru.

Saša Ilijić iz Knjaževca, zahvalio se Zaječarcima što su probudili Timočku krajinu. “Vreme je da narod vrati državu”, poručio je on.

Na kraju protesta okupljenima se obratio i Goran Manojlović koji je još jednom pročitao zahteve: „Ostavka gradskog rukovodstva, raspisivanje vanrednih lokalnih izbora, i poništavanje svih štetnih odluka koje je vlast donela“.

Protest u Zaječaru, koji je održan u vreme mitinga Srpske napredne stranke u Beogradu, protekao je bez ijednog incidenta, a u vreme protesta bio je obustavljen saobraćaj u centru grada.

Osim u Zaječaru, protestni skup pod sloganom „I naša deca imaju pravo da žive“ održan je i u Novom Pazaru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Cirkus „Medžik kondor“ sutra u Zaječaru

U sali Centra za kulturu u Kotlujevcu, sutra, 21. septembra, gostuje cirkus „Medžik kondor“ sa mini cirkuskim predstavama u...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img