sreda, 6 decembra, 2023

U okviru projekta „Knjigaonica“ zaječarska biblioteka bogatija za 25 novih naslova

Pročitaj

U okviru projekta ,,Knjigaonica“ zaječarska biblioteka postala je bogatija za dvadeset pet naslova različitih žanrova. Projekat je pokrenut na inicijativu neformalne grupe mladih „Knjigalište“ i ima za cilj promovisanje čitalačkih aktivnosti kod mladih od 15 do 30 godina.

Naslovi su birani sa posebnom pažnjom u saradnji sa bibliotekom, nastavnicima srpskog jezika i književnosti, kao i učenicima. Na spisku doniranih knjiga našli su se naši nagrađivani autori, poput Gorana Petrovića, Ane Marije Grbić, kao i ovogodišnja dobitnica Ninove nagrade Danica Vukićević. Pored toga, obogaćen je i fond mangi, kako bi se zadovoljili različiti čitalački ukusi.

U okviru istog projekta, Matična biblioteka „Svetozar Marković“ u Zaječaru donirala je sedam besplatnih godišnjih članarina učesnicima projekta.

Projekat „Knjigaonica“ realizuje se u okviru projekta „Omladinski fondovi“ koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa Zaječarom, a u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“ koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i turizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img