sreda, 1 februara, 2023

U Kladovu danas počinje sedmi Letnji maraton čitanja

Pročitaj

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo organizuje sedmu po redu akciju Letnji maraton čitanja za decu od 7 do 14 godina koja traje od 15. juna do 15. septembra.

Jedini uslov za učestvovanje u akciji je važeća članska karta biblioteke za 2022. godinu. Deca su podeljena u tri kategorije: 7 i 8 ; 9 i 10 i od 10 – 14 godina (tinejdžeri) a svoj napredak pročitanih knjiga će pratiti putem smajlića na oglasnoj tabli u biblioteci.

Da bi stekli diplomu i besplatan upis za narednu godinu potrebno je da pročitaju minimum četiri knjige dok traje akcija. Dodela nagrada i diploma je prve nedelje oktobra, kadase obeležava Dečija nedelja.

„Poslednjih godina čitanje knjiga je u sve većem opadanju zbog razvoja tehnologije i digitalnih medija, pametnih telefona i kompjutera. Zbog toga organizujemo Letnji maraton čitanja, kako bi ukazali na činjenicu da je čitanje veoma važno, ali i jedinstveno i neponovljivo iskustvo. Čitanje unapređuje naše znanje, proširuje rečnik, unapređuje komunikacione sposobnosti, poboljšava pamćenje, razvija maštu, motiviše, podstiče kreativnost, predstavlja kvalitetan i dostupan hobi i redukuju stres.“ – navode u kladovskoj biblioteci.

Radno vreme biblioteke u Kladovu je svakog radnog dana od 7 do 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana 61. sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga /VIDEO/

Na sednici Saveta Zaječarskog upravnog okruga, 61. po redu, koja je održana u Zaječaru, razmatranI su izveštaji o radu...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img