četvrtak, 6 oktobra, 2022

U Dubočanu održan 10. Balkanski festival tradicionalne kulture Vlaha – nemio događaj prekinuo program manifestacije /VIDEO/

Pročitaj

U Dubočanu je sinoć održan 10. Balkanski festival tradicionalne kulture Vlaha, u organizaciji Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Turističke organizacije grada Zaječara i Mesne zajednice Dubočane, pod pokroviteljstvom grada Zaječara.

Biljana Glišić, pomoćnik direktora Ustanove NPTK CK „Zoran Radmilović“ istakla je da je ovo 13. kulturna manifestacija koja je od početka godine organizovana na teritoriji grada Zaječara, a da nas do kraja godine očekuje otprilike još toliko.

Dragana Gogić Rajković, direktorka Turističke organizacije grada Zaječara, istakla je da ovakve manifestacije veoma važne i da, osim očuvanja kulturne baštine, one postaju glavni nosilac razvoja turizma.

Manifestaciju je otvorila Elena Matković, gradska većnica za kulturu, koja je još jednom istakla da grad čvrsto stoji iza ovakvih manifestacija i da će ih uvek podržavati.

Na10. Balkanskom festivalu tradicionalne kulture Vlaha, tokom dana organizovano je takmičenje u kuvanju gulaša. Žiri u sastavu Nebojša Rkulović, Boban Žikić i Snežana Šainović, doneo je odluku da je najbolji gulaš skuvala “Ekipa Lovci” iz Dubočana. Drugo mesto osvojila je Violeta Brodić Dobrosavljević, a treće Bojan Pavlović.

 

 

 

 

U bogatom kulturno-umetničkom programu učestvovali su KUD-ovi iz Dubočana, Halova, Gradskova, Gamzigrada, Rgotine, Koprivnice, ,,Penzioner“ iz Zaječara, kao i gosti iz Neresnice kod Požarevca i Luke kod Bora.

Program je, nažalost, prekinut pred sam kraj, oko 21.30, zbog smrti jedne od radnica ugostiteljkog objekta koji je bio zadužen za pripremu hranu za učesnike Festivala. Na lice mesta stigla je hitna služba, koja je nakon neuspelog pokušaja reanimacije mogla samo da  konstatuje smrt. Kako nezvanično saznajemo, žena je preminula od posledica srčanog udara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POVEZANE VESTI:

Jasenovačko leto u ponedeljak u Velikom Jasenovcu

 

- Advertisement -spot_img

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Manifestacija Timočko kolo 8. oktobra u Salašu

U Salašu kod Zaječara u subotu 8. oktobra, prvi put će biti odrganizovana manifestacija narodnog stvaralaštva "Timočko kolo", na...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img