četvrtak, februar 29, 2024

Turistička organizacija Zaječara učestvovala na Gastro karavanu u Novom Bečeju /VIDEO i FOTO/

Pročitaj

Turistička organizacija grada Zaječara učestvovala je na Gastro karavanu koji je u u petak održan u Novom Bečeju.

Gastro karavan koji putuje Srbijom održan je u okviru tradicionalne manifestacije “Opasuljivanje” koja se već gotovo dve decenije organizuje u ovom vojvođanskom gradu.

Proteklog vikenda, sa leve obale Tise širio se miris kuvanog pasulja, a žamor ljudi i dobra atmosfera pratili su još jedno „Opasuljivanje“ u Novom Bečeju. U sklopu ove tradicionalne manifestacije održan je još jedan Gastro karavan koji od ove godine putuje Srbijom i promoviše tradicionalnu lokalnu kuhinju, specijalitete i proizvode sa geografskim poreklom.

Saša Dujin, direktor TO opštine Novi Bečej bio je domaćin Gastro karavana, a iskoristio je priliku i da predstavi „Opasuljivanje“ i istakne značaj ovakvih manifestacija.

Učešće na Gastro karavanu uzela je i Turistička organizacija  grada Zaječara, a bogat štand privukao je ogroman broj posetilaca koji su uživali u tradicionalnoj hrani i piću sa teritorije Zaječara, a Dragana Gogić Rajković,  direktorka TO grada Zaječara najavila je organizovanje Gastro karavana u Zaječaru koji je planiran u septembru.

Direktorka TO Zaječar bila je i član  žirija koji je ocenjivao kvalitet pasulja brojnih takmičarskih ekipa, a u okviru pratećeg programa, prisutni su mogli da odmere snagu i umeće u različitim disciplinama, dok je za muzički deo programa i dobru atmosferu bila zadužena „Banda drvena“ koja je, uz dobro poznate hitove prepevane na banatski način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POVEZANE VESTI:

U Boljevcu održan Gastro karavan koji u septembru dolazi i u Zaječar

Direktorka TO grada Zaječara Dragana Gogić Rajković dobila priznanje „Lider u promociji turizma“ /VIDEO/

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img