sreda, februar 21, 2024

Vatrogasna služba u Boru dobila nova vozila

Pročitaj

U okviru IPA projekta prekogranične saradnje Srbije i Rumunije realizovana je donacija tri moderno opremljena vatrogasna vozila i jedno vozilo za Štab za vanredne situacije. Vrednost ovog projekta je 1,7 miliona evra dok je učešće grada Bora bilo 884. hiljade evra.

Povodom osavremenjavanja voznog parka, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić svečano je predao na korišćenje četiri vozila Sektoru za vanredne situacije u Boru i tom prilikom naglasio da je ovo pravi primer dobre saradnje lokalne samouprave i države.

foto: bor.rs Aleksandar Milikić

„Ovo je veliki projekat koji smo svi zajedno sproveli. Ukupna vrednost ovog projekta je 1,7 miliona evra dok je učešće grada Bora bilo 884. hiljade evra. Veoma cenim i poštujem rad i trud vatrogasaca – spasilaca jer su uvek tu za građane kada je najteže. Pokazali su da su im životi ljudi na prvom mestu, da brinu o njima. Kroz ovakve projekte podižu se kapaciteti i resursi jedinica. Na nama je da budemo odgovorniji u svemu što radimo i da manje naši vatrogasci budu na terenu a da više brinemo o njima kao našim komšijama i prijateljima“ – istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić prisustvovao je primopredaji. Izrazio je zahvalnost rukovodstvu grada Bora na ovoj donaciji koja je od izuzetnog značaja za podizanje bezbednosti građana, ne samo Bora, već i čitavog Borskog okruga.

foto: bor.rs Luka Čauški

„Grad Bor pokrenuo je program osnaživanja dobrovoljnih vatrogasnih društava i obučavanje poverenika civilne zaštite i upravo je to pravi način saradnje lokalnih i državnih struktura. Prošle godine imali su oko 900. intervencija a od početka ove godine oko 270. intervencija i uspešno su se izborili sa svim tim. Pohvalio bih i vatrogasce – spasioce i Odeljenje za vanredne situacije Bor” – poručio je Luka Čaušić, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnika Sektora za vanredne situacije Srbije. On je dodao i da se nada da će ovakvih projekata biti više iz razloga što su veoma značajni za Sektor za vanredne situacije i podsetio da su pre nekoliko nedelja predstavljena prva tri prototipa kamiona kompletno proizvedena u Republici Srbiji, te da se planira pokretanje masovne proizvodnje srpskih kamiona.

Miodrag Marković, načelnik odeljenja za vanredne situacije u Boru istakao je da će ova donacija biti dodatna snaga i motivacija za što efikasniji rad.

foto:bor.rs Miodrag Marković

„Nisu samo vozila pomoć koju pruža grad. Tu je i mehanizacija koja se često koristi prilikom gašenja velikih požara. Naglasio bih da zadnjih godina beležimo sve veći broj mladih kolega, pa su u poslednje tri godine zaposlena 33. mlada vatrogasca“ – naglasio je Miodrag Marković.

Iz Sektora za vanredne situacije poručuju da je u toku još jedan konkurs za prijem novih vatrogasaca u Boru.

Pratite nas na našoj FacebookInstagram stranici i na našem You Tube kanalu.

IZVOR: bor.rs  foto bor.rs

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img