sreda, 28 septembra, 2022

TOC priprema tužbe protiv NN lica za širenje panike i lažnih informacija o porastu broja zaraženih HIV-om u Zaječaru

Pročitaj

Poslednjih mesec dana javnost u Zaječaru uznemirava informacija o naglom povećanju broja zaraženih HIV virusom.

Ove glasine su toliko uzele maha da su društvenim mrežama počele da se dele slike i imena desetak devojaka i devojčica iz Zaječara koje su navodno zaražene. 

Informacije su počele da se dele i sa lažnih profila, a šteta koja je naneta devojčicama čije se fotografije i linkovi ka profilima dele je nemerljiva, ali bi o njoj svakako trebalo da poslednju reč daju policija i tužilaštvo.

Do danas se o ovom slučaju nije oglasila ni jedna javna institucija

Jedina reakcija za sada stiže iz Timočkog omladinskog centra koji je na svom zvaničnom Instagram profilu najavio „da radi na prikupljanju informacija, kako bi zajedno sa timom advokata pripremio tužbe protiv NN lica za širenje panike i lažnih informacija.“

TOC tim takođe poziva sve osobe oštećene širenjem neproverenih informacija o navodnom zaražavanju HIV-om i daljem širenju virusa, da se jave TOC-u radi pružanja pravne pomoći u vezi sa targetiranjem, te ugrožavanjem njihove sigurnosti, bezbednosti i kaljanjem ugleda.

Oštećeni mogu da kontaktiraju TOC tim na mail: reactor@toc.rs ili na telefon 069 444 109, svakog radnog dana od 9 do 16 sati, kao i u prostorijama TOC-a u Zaječaru: ulica Generala Gambete 44, 8. sprat, svakog radnog dana od 9 do 16 sati.

Redakcija Zaječarskog dnevnika proteklih dana prikupljala je skrin šotove deljenih poruka i linkove lažnih profila koji su delili fotografije i imena  devojaka i devojčica iz Zaječara i prosledila ih timu TOC-a, koji će, kako je već pomenuto, sa timom advokata pripremio tužbe protiv NN lica za širenje panike i lažnih informacija.

Saša Stojčić

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

 

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Grad veličine oraha zabeleo pogodio Zaječar i okolna sela /VIDEO/

Olujno nevreme, praćeno jakim gradom i kišom nešto pre 17 sati pogodilo je Zaječar i okolna sela. Grad je bio...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img