četvrtak, 21 septembra, 2023

Timovi iz Zaječara na državnom takmičenju Crvenog krsta Srbije

Pročitaj

Na državnom takmičenju ekipa Crvenog krsta Srbije svoje umeće poznavanja prve pomoći pokazalo je 15 ekipa omladine i 14 ekipa podmlatka Crvenog krsta, među kojima su bili i zaječarski timovi. Najbolji su bili Novosađani.

Državno takmičenje u pružanju prve pomoći, najmasovnija manifestacija Crvenog krsta Srbije, održano je u na više lokacija u okviru Studentskog grada, dok je takmičenje u realističkom prikazivanju povreda, oboljenja i stanja održano juče, u sedištu Crvenog krsta Srbije u Beogradu.

U saopštenju se navodi da je 14 ekipa učestvovalo u takmičenju Realističkog prikaza povreda, stanja i oboljenja, koje su ostvarile plasman na Državno takmičenje nakon pobeda na opštinskim, gradskim, međuregionalnim i pokrajinskim takmičenjima.

„Pored 255 takmičara, u organizaciji događaja učestvovalo je još isto toliko volontera, te je sama manifestacija okupila preko 600 volontera i profesionalaca Crvenog krsta“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je ove godine tema državnog takmičenja bila je posvećena pružanju prve pomoći na javnim manifestacijama. Na takmičenju su bili prikazani scenariji i povrede koje se najčešće dešavaju na javnim manifestacijama, a ideja je bila da se na ovaj način istakne značaj dostupnosti prve pomoći i motivišu mladi volonteri da se usavršavaju u ovim veštinama, kako bi se u budućnosti angažovali na novim zadacima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Cirkus „Medžik kondor“ sutra u Zaječaru

U sali Centra za kulturu u Kotlujevcu, sutra, 21. septembra, gostuje cirkus „Medžik kondor“ sa mini cirkuskim predstavama u...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img