subota, 1 oktobra, 2022

RPK Zaječarskog i Borskog okruga: Dijalog povodom izrade nove Strategije razvoja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika /VIDEO/

Pročitaj

Ministarstvo privrede, Nemačko-srpska inicijativa i Privredna komora Srbije organizovali su Javno-privatni dijalog u Regionalnoj privrednoj komori u Zaječaru. Dijalog je organizovan povodom izrade nove Strategije razvoja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika za period 2023–2027. godine.

Teme sastanka u Zaječaru, na kome je učestvovala i Sabine Heskel ispred Nemačko – Srpske inicijative za održivi razvoj, bile su: regulatorni i institucionalni okvir; inovacije, digitalizacija i održivo poslovanje i konkurentnost.

Ranka Miljenović,  vođa tima za izgradu Stretegije malih i srednjih preduzeća i preduzetništva istakla je da je cilj da se unapredi sektor malih i srednjih preduzeća i preduzetništva u Srbiji.

Mala i srednja preduzeća i preduzetnici (MSPP) važan su deo svake privrede, značajan kako za uspeh nacionalnih ekonomija i njihovu konkurentnost, tako i za lokalne zajednice i lokalni privredni razvoj. Oni čine 99,9% svih privrednih subjekata u Republici Srbiji, angažuju 65,1% (skoro 2/3) zaposlenih, ostvaruju 66,4% prometa, stvaraju 59,2% bruto dodate vrednosti (BDV) i učestvuju u izvozu sa 39,5%, a u uvozu nefinansijskog sektora sa 54,7%.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POVEZANE VESTI:

Sednica Parlamenta privrednika Privredne komore Srbije u Zaječaru: Dodeljene nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“ /VIDEO/

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

SRPSKO SELO, EVROPSKO SELO: Poljoprivreda i stočarstvo kao razvojna šansa /VIDEO REPORTAŽA/

U drugoj priči iz serijala "Srpsko selo, evropsko selo" govorimo o poljoprivredi i stočarstvu ka razvojnoj šansi da život...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img