četvrtak, februar 29, 2024

Sportska oprema za 7 fudbalskih klubova Okružne lige Zaječar /VIDEO/

Pročitaj

Naredne nedelje 7 fudbalskih klubova Okružne lige Zaječar dobiće sportsku opremu koja im je neophodna za takmičenje. Tim povodom u velikoj sali Gradske uprave održana je konferencija za novinare, na kojoj su gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport i Milorad Vučković, predsednik GFS Zaječara, upoznali novinare sa predstojećom akcijom, ali i sa onim što je već urađno za poboljšanje fudbalskog sporta u nižim ligama.

Lokalna samouprava grada Zaječara, u dogovoru sa GFS Zaječara i sa klubovima i sudijskom organizacijom, kupila za sedam klubova Okružne lige sportsku opremu, a radi se i na tome da se klubovima pomogne i finansijski. Osim klubovima, koji su članovi Okružne lige Zaječar i sudijska organizacija i Klub malog fudbala Timok će dobi na poklon majice za treninge i za putovanja, potom po tri fudbalske lopte japanskog proizvođača, štucne, markere, golmanske rukavice, mreže za golove i mreže za nošenje lopti, kao i lekarske torbe sa svim potrebnim medicinskim stvarima koje je svom potrebnom opremom i preparatima napunila Apoteka „Uniprom M“.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je najavio i finansijsku pomoć klubovima, odnosno da grad preuzme troškove za službena lica i sve drugo što im je potrebno kako bi se nesmetano takmičili i najavio razgovore sa fudbalskim poslenicima o drugačijem vidu finansiranja lokalnih klubova i dodao da neki klubovi koji su ranijih godina odustali od takmičenja, žele da se ponovo aktiviraju i da se takmiče.

„Podržaćemo ih u tome maksimalno, posebno u našim seoskim sredinama. Pored izgradnje novog stadiona u Zaječaru, po standardima UEFE, planiramo da izgradimo fudbalske terene u svim seoskim sredinama, ili ćemo popraviti već postojeće, da ih uz pomoć stručnih lica nivelišemo, popravimo i doteramo za normalno funkcionisanje i namenu, a sve sa ciljem da našu omladinu zadržimo u seoskim sredinama, ali i da ih odvojimo od kafića i usmerimo da se bave sportom“ – istakao je Ničić i najavio i kupovinu i postavljanje kontejnera za svlačionice na seoskim terenima gde za to ima uslova i koji nemaju izgrađene svlačionice.

POVEZANE VESTI:

Timok u Šapcu odigrao nerešeno sa Mačvom 0:0

Timok igrao nerešeno sa ekipom Žarkova /VIDEO/

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img