subota, 1 oktobra, 2022

Smotra dečijeg narodnog stvaralaštva „DENS“ u subotu u Gradskovu /BONUS VIDEO/

Pročitaj

Smotra dečijeg narodnog stvaralaštva „DENS“ 24. po redu, na kojoj će učestvovati 12 kulturno-umetničkih društava sa teritorije grada Zaječara, kao i iz Knjaževca, Boljevca, Majdanpeka i Negotina, biće održana u subotu, 16. aprila, u Gradskovu.

Ova tradiconalna smotra održava se na Lazarevu subotu, sa ciljem da podstiče izvorno narodno stvaralaštvo kod najmlađih i prezentuje, promoviše i štiti nematerijalno kulturno nasleđe Timočke krajine.

Defile učesnika predviđen je za 14:30 sati, a kulturno-umetnički program u 15:00.

Učesnici programa su: KUD „Gradec“ iz Gradskova, KUD „Đorđe Genčić“ iz Velikog Izvora, KUD „Graničar“ iz Halova, KUD „Božur“ iz Zvezdana, KUD „Zoran Gajić“ iz Rgotine, KUD „Dubočane“ iz Dubočana, KUD „Velimir Markićević“ iz Majdanpeka, KUD „Floričika“ iz Jabukovca (Negotin), KUD „Ilinsko vrelo“ iz Ilina (Boljevac), KUD „Novo Selište“ iz Bora, KUD „Petar Radovanović“ iz Zlota (Bor) i KUD „Kolo“ iz Knjaževca.

Organizator smotre je Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u saradnji sa MZ Gradskovo, a pokrovitelj Grad Zaječar.

BONUS VIDEO:

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

SRPSKO SELO, EVROPSKO SELO: Poljoprivreda i stočarstvo kao razvojna šansa /VIDEO REPORTAŽA/

U drugoj priči iz serijala "Srpsko selo, evropsko selo" govorimo o poljoprivredi i stočarstvu ka razvojnoj šansi da život...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img