sreda, 6 decembra, 2023

Silvija Nešić gošća zaječarskog Dečijeg centra i Medicinske škole u okviru projekta „I ja sam malala“

Pročitaj

„Dečiji centar“ Zaječar će u ponedeljak 18. aprila ugostiti master teoretičarku umetnosti Silviju Nešić, a predviđeno je druženje sa učenicama/cima Medicinske škole, u 13:20 časova. Silvija Nešić je četvrta gošća u okviru projekta “I JA SAM MALALA – Obrazovanje je moć”.

Silvija Nešić – magistrirala je na Fakultetu umetnosti u Nišu, muzički odsek. Tokom školovanja bavila se istraživanjem romske muzike. Saradnica je Narodnog pozorišta Niš i igra u dve predstave. Fakultet umetnosti u Nišu odlikovao ju je za izuzetne rezultate tokom studija. Silvija je radila kao dirigent crkvenog hora SV. Jovan Zlatousti, a trenutno je dirigentica hora Doma kulture Pirot. 

Silvija je i aktivistkinja u borbi za ljudska prava od 2010. godine. U okviru Udruženja građana Ternipe iz Pirota, čiji je član od osnivanja, Silvija je formirala folklornu sekciju, koja ima za cilj negovanje i promociju romske kulture i tradicije. Saradnica je i drugih romskih i neromskih organizacija, kao i Udruženja mladih volontera.

Projektom “I JA SAM MALALA – Obrazovanje je moć” je predviđeno da tokom 16 meseci, 24 devojke iz Niša, Bujanovca i Zaječara, budu osnažene i edukovane da kroz razvoj intrepersonalnih i digitalnih veština, promovišu vrednosti obrazovanja u školama, kroz medije i društvene mreže.

Osnovni cilj projekta je prevencija osipanja iz školskog sistema, podsticanje na ličnu inicijativu za promenom, kao i osnaživanje za učenje i otkrivanje mogućnosti karijernog napredovanja devojaka razvojem njihovih talenata i kapaciteta. Projekat je podržala Ekumenska inicijativa žena iz Omiša.

POVEZANE VESTI:

Mirjana Micić razgovarala sa zaječarskim srednjoškolcima u okviru projekta „I ja sam malala – obrazovanje je moć“

U Prizrenu Počele probe na predstavi „Nisam prijavila“

Mirjana Micić gošća Dečijeg centra Zaječar

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img