sreda, februar 21, 2024

SAVREMENE TENDENCIJE U POLJOPRIVREDI – BUDUČNOST SRPSKOG AGRARA /VIDEO/

Pročitaj

Kompanije Corteva, Agromarket i Trgovina Goran, priredili su danas prezentaciju hibrida kukuruza, suncokreta i soje sa palete naučnog dostignuća kompanije Pionir, od skora pod novim zajedničkim imenom Corteva, razvojnog puta Trgovine Goran iz Knjaževca koja pretenduje da postane lider u organizaciji proizvodnje i otkupa voćarskih i ratarskih proizvoda u istočnoj Srbiji, kao i naučnim i stručnim dostignućima i iskustvima Agromarketa Kragujevac.

Pred velikim brojem proizvdjača sa područja grada Zaječara, o tome su na prezentaciji održanoj u vili Vienna u Zaječaru govorili: Miroslav Stanković, menadžer kompanije Corteva za Zaječar, Bor, Knjaževac i Boljevac, Dragan Đordjević, predstavnik kompanije Agromarket Zaječar – Kragujevac i Miloš Miletić, menadžer Trgovine Goran Knjaževac.

I pored dvogodišnje pauze zbog korone, današnje druženje neposrednih poljoprivrednih proizvođača sa predstavnicima proizvođača i distributera semena i repromaterijala za poljoprivredu, ali i otkupljivačima osnovnih poljoprivednih proizvodnje, pokazalo je da je i u ovoj oblasti čvrsta veza izmedju proizvodjača, nauke, otkupa i plasmana uslov za uspešno poslovanje svih učesnika u agro lancu – temelju proizvdnje hrane u svakoj organizovanoj ekonomskoj zajednici.

Zbog toga su svi učesnici druženja izrazili nadu, ali i obećali da će se započeta saradnja nastaviti i u narednom periodu, kao i da će rezultati u svim sverama proizvodnje, zaštite i prometa osnovnih poljoprivrednih proizvoda na području koje pokrivaju Kompanije Korteva-Pionir, Trgovina Goran i Agromarket u svakoj narednoj godini biti bolji od postignutih u prethodnoj.

Naravno uz „Božju pomoć“ što bi narod rekao, imajući u vidu da su klimatski uslovi u istočnoj Srbiji iz godine u godinu sve nepovoljniji.  

Rade Stojčić

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor. Takođe i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img