četvrtak, februar 29, 2024

Saobraćajna policija tokom vikenda sankcionisala čak 7.000 prekršaja

Pročitaj

Tokom vikenda, u kontroli saobraćaja bilo je angažovano više od 1.600 policijskih službenika, kontrolisano je više od 19.000 vozila i otkriveno je gotovo 7.000 prekršaja.

Saobraćajna policija isključila je iz saobraćaja 642 vozača koji su zatečeni da upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i 11 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Pored toga, 2.841 vozač je sankcionisan zbog prekoračenja brzine, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 1.500 vozača, odnosno putnika, a zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu sankcionisano je 20 lica.

Uprkos pojačanim aktivnostima saobraćajne policije u kontroli saobraćaja, čije je sprovođenje Ministarstvo unutrašnjih poslova unapred najavilo, tokom prethodnog vikenda u Republici Srbiji dogodilo se 268 saobraćajnih nezgoda, u kojima je poginulo devet, a povređeno je 88 učesnika u saobraćaju.

Čak šest lica koja su izgubila život u saobraćajnim nezgodama ovog vikenda mlađa su od 20 godina.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da povećaju opreznost i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju stanja bezbednosti saobraćaja na putevima. Takođe apelujemo na roditelje, odnosno staraoce, da ne daju deci na korišćenje mopede, motocikle i druga vozila pre sticanja zakonskog osnova za upravljanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.   Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img