sreda, februar 21, 2024

Humanitarna rukometna utakmica „Marko Krsmančić i prijatelji“ u sredu od 18:30 u Sportskoj hali na Kraljevici

Pročitaj

Rukometna humanitarna utakmica „Marko Krsmančić i prijatelji“ biće odigrana u sredu, 15. juna, od 18 sati i 30 minuta, u sportskoj hali na zaječarskoj Kraljevici.

Ova utakmica je i oproštajna utakmica proslavljenog srpskog rukometaša, koji je svoje prve rukometne korake, već sa osam godina, napravio u Zaječaru.

Igrači koji su potvrdili dolazak su prijatelji sa kojima je Marko Krsmančić ili nastupao u klubovima, ili u reprezentaciji Srbije.

„Treba svakako izdvojiti momke koji će nastupiti, a koji su učestvovali u osvajanju srebrne evropske medalje – Žarko Šešum, Nenad Vučković, Rastko Stojković, Nikola Manojlović, kao i aktuelne reprezentativce naše države, kao što su Vanja Ilić, Dejan Milosavljev, Bogdan Radivojević. Pored pomenutih imena, imaćemo momke koji mahom igraju u inostranim klubovima, zajedno sa nekoliko momaka iz RK Zaječar, kojima će svakako biti vetar u leđa deljenje terena sa pomenutim igračima“ – navode organizatori.

U programu će učestvovati poznata rep grupa THCF iz Beograda.

Ideja da se organizuje ovakva rukometna humanitarna utakmica, proistekla je iz Rukometnog kluba Zaječar, sa ciljem da se Zaječar ponovo vrati na rukometnu mapu Srbije, ali i popularizuje rukomet, da deca dobiju šansu da se upoznaju sa nekima od najboljih rukometaša naše zemlje ali i da se priredi događaj zabavnog karaktera koji će predstaviti grad Zaječar na jedan poseban način. Takođe, ideja je i da se jedna takva karijera, poput karijere Marka Krsmančića, završi tamo gde je i počela – u sportskoj hali na Kraljevici.

„Želja je od početka bila da utakmica ima i humanitarni karakter i da se na neki način pomogne pre svega deci iz Zaječara koja su najugroženija. Procenili smo da je u ovom trenutku najbolje da se sredstva izdvoje za Ustanovu za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak“ – kažu u Rukometnom klubu Zaječar.

Međutim, kako postoje i pojedinci kojima je pomoć potrebna, doneta je odluka da se humanitarni aspekt sastoji iz dva dela: da se pronađu ljudi koji će prepoznati akciju i koji će donirati sredstva direktno „Oblutku“, a da se dobrovoljni prilog koji će se davati na ulasku u halu usmeri maloj Zaječarki Lenki Ljubisavljević kojoj su potrebna finansijska sredstva kako bi pobedila bolest sa kojom se bori.

„Veliki broj naših prijatelja prepoznao je i podržao našu ideju, i do sada smo uspeli da prikupimo značajna sredstva za naš Oblutak i sigurni smo da ćemo isto to uspeti i od dobrovoljnog priloga na samom događaju, za pomoć Lenki“ – navode organizatori, Marko Krsmančić i prijatelji.

Marko Krsmančić potiče iz rukometne porodice gde je bratu Mladenu i njemu ljubav prema rukometu od malih nogu preneo otac Zlatko. Rukometom je počeo da se bavi sa 8 godina u Rukometnom klubu Zaječar, kod trenera koji je poznat po sjajnom radu sa decom – Miće Marinovića. Već sa 14 godina kreće u potragu za novim sportskim izazovima i odlazi u Vrbas. Nakon godinu i po dana, prelazi u ekipu iz Jugovića, iz Kaća gde se zadržava 5 i po godina. Sa 20 godina odlazi u inostranstvo i narednih 11 godina uspešno nastupa za klubove u Nemačkoj, Austriji, Mađarskoj, Turskoj. U međuvremenu postaje i seniorski reprezentativac rukometne reprezentacije Srbije, za koju beleži 42 nastupa i nastup na Svetskom prvenstvu 2013. u Španiji. Nakon 11 godina vraća se u Srbiju i donosi odluku da završi svoju profesionalnu sportsku karijeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

 

- Advertisement -spot_img

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img