četvrtak, 6 oktobra, 2022

RAZVILO SE KOLO KRAJ TIMOKA PO DRUGI PUT U ZAJEČARU – sedam folklornih ansambala oduševilo zaječarsku publiku /VIDEO/

Pročitaj

U zaječarskom pozorištu sinoć je održana druga Smotra folklornih ansambala Srbije „Razvilo se kolo kraj Timoka“, praznik narodne igre, pesme i nošnje, na kome je učestvovalo sedam odličnih folklora.

Pobednik festivala KUD „Vuk Karadžić“ iz Osipaonice kod Smedereva

Žiri u sastavu: Zoran Katić, etnokoreolog, mr Aleksandra Todorović Rašković, etnomuzikolog i Suzana Antić, etnolog, doneo je odluku da pobednik festivala bude KUD „Vuk Karadžić“ iz Osipaonice kod Smedereva. KUD „Ljubiša Urošević“ iz Ribara kod Jagodine osvojio je drugo mesto,  a treće „Perlas“ iz Perleza kod Zrenjanina. Za najboljeg igrača proglašen je Jovan Gobeljević iz Osipaonice, a za najbolju igračicu Nadica Petković iz Ribara. Za najbolje pevanje u koreografiji nagrađen je KUD „Ljubiša Urošević“, a za najautentičniji kostim nagradu je dobilo Folklorno udruženje „Perlas“.

Pobednik Festivala plasirao se na Međunarodni festival  folklora ,,Širi kolo okolo“ koji se 28. avgusta  održava u Paraćinu.

Smotru folklornih ansambala Srbije “Razvilo se kolo kraj Timoka“ otvorio je Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara.

Umetnički rukovodilac Gradskog folklornog ansambla ZO-RA Zaječar, Nenad Petković, zahvalio se i poklonio publici i svim učesnicima festivala.

Organizator manifestacije je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Snimak celog festivala i pojedinačne nastupe folklornih ansambala uskoro ćete moći da pogledate na zvaničnom YOUTUBE kanalu Zaječarskog dnevnika, a  na TV KANALU Zaječarskog dnevnika, koje možete da zapratite, kako bi redovno dobijali obaveštenja o novim video zapisima…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.   Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

 

POVEZANE VESTI:

U Rgotini održan deveti Ivanjdanski sabor – najlepši ivanjdanski venčić napravila Mia Đorđević /VIDEO/

Završen Đurđevdanski sabor u Gamzigradu /VIDEO/

U Velikom Izvoru Potekla voda studena po 14 put /VIDEO i FOTO/

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Manifestacija Timočko kolo 8. oktobra u Salašu

U Salašu kod Zaječara u subotu 8. oktobra, prvi put će biti odrganizovana manifestacija narodnog stvaralaštva "Timočko kolo", na...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img