utorak, 31 januara, 2023

Zaječar: U toku je pet konkursa za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede za 2022. godinu

Pročitaj

Grad Zaječar raspisao je pet konkursa za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede za 2022. godinu, koji su u toku.

Prvi konkurs odnosi se na dodelu podsticajnih sredstava za nabavku nove mehanizacije i opreme za poljoprivredu. Prihvatljive investicije po ovom konkursu su i žičane ograde za voćnjake, plastenici, oprema za navodnjavanje i protivgradne mreže, a za ove podsticaje izdvojeno je pet miliona dinara.

Po konkursu za dodelu podsticaja u oblasti stočarstva takođe je predviđeno pet miliona dinara, a proizvođači mogu da se prijave za nabavku kvalitetnih umatičenih grla junica, ovaca i koza.

Po konkursu za nabavku opreme za pčelarstvo izdvojeno je 1.000.000 dinara. Ova tri kunkursa otvorena su do 31. avgusta.

I ove godine nastavlja se regresiranje osiguranja u poljoprivredi. Mera se sprovodi preko konkursa za regresiranje troškova osiguranja u poljoprivredi, za koji je predviđeno 1.000.000 dinara. Ovakav vid podrške predviđen je zbog štete na poljoprivrednim usevima, stoci i drugim resursima, koje su redovan pratilac poljoprivredne proizvodnje, posebno od vremenskih nepogoda. Na konkurs se mogu prijaviti fizička lica – nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava čije se prebivalište i predmet osiguranja nalaze na teritoriji grada Zaječara. Ovaj Konkurs otvoren je do 31. oktobra 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.   Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Premijera predstave „Ženidba“ u zaječarskom pozorištu

U okviru obeležavanja Dana pozorišta, na sceni zaječarskog teatra, u četvrtak, 2. februara, biće izvedena premijera predstave „Ženidba“, po...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img