četvrtak, februar 29, 2024

Raspisan konkurs za 300 budućih članova vatrogasno-spasilačkih jedinica

Pročitaj

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije raspisalo je konkurs za upis 300 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica. Među 300 budućih članova vatrogasno-spasilačkih ekipa četiri polaznika obučavaće se za potrebe Vatrogasno-spasilačkog bataljona Zaječar, isto toliko za potrebe Vatrogasno-spasilačkog bataljona Bor, dok će jedan polaznik biti angažovan za potrebe Vatrogasno–spasilačkog odeljenja Donji Milanovac. Četiri polaznika će biti obučeno za potrebe Vatrogasno-spasilačkog bataljona Kladovo, dok će po jedan polaznik biti angažovan u Majdanpeku, Negotinu i Boljevcu.

Konkurs traje do 6. aprila.

Pravo učešća na konkursu imaju svi državljani Republike Srbije koji najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs, do dana zaključenja konkursa.

Takođe, uslov je da polaznik nema manje od 19, a više od 30 godina starosti, da ima završeno srednje obrazovanje i vaspitanje, da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „C“ kategorije i da ispunjava posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazično-motoričke sposobnosti.

Pravo učešća na konkursu ima i lice koje pohađa završnu godinu srednje škole, uz obavezu da najkasnije do 10. jula ove godine, dostavi overenu fotokopiju diplome o završenom srednjem obrazovanju i vaspitanju.

Takođe, pravo učešća na konkursu ima i lice koje poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, a nije položilo vozački ispit „C“ kategorije, uz obavezu da vozački ispit položi u roku od 18 meseci od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Izbor kandidata za polaznike kursa na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica sprovodi komisija koju imenuje ministar unutrašnjih poslova.

Ukoliko želite da postanete vatrogasac – spasilac i zasnujete radni odnos u Ministarstvu unutrašnjih poslova, sad je prava prilika da se prijavite. 

Konkurs možete naći na sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img