utorak, 6 juna, 2023

RARIS u Beogradu predstavio mogućnosti investiranja u turizmu Istočne Srbije

Pročitaj

RARIS je danas u Velikoj sali Privredne komore Srbije u Beogradu predstavio investicione projekte i lokacije u turizmu istočne Srbije. Prezentacija mogućnosti investiranja u turizmu istočne Srbije je izazvala veliko interesovanje poslovne zajednice i okupila više od 60 učesnika.

Na prezentaciji su učestvovali privrednici, konsultanti, agencije za nekretnine i drugi zainteresovani za investicije u turizmu iz Beograda.

Na prezentaciji su detaljno predstavljeni trendovi rasta turizma u istočnoj Srbiji kao i prednosti investiranja u turizam istočne Srbije. Takođe je predstavljeno tridesetak konkretnih lokacija i projekata iz turizma koji su do sada evidentirani u bazi investicionih lokacija Invest East Serbia.

Pored ostalih, predstavljeni su: SPA hotel sa izdatom građevinskom dozvolom; apartmani pored Dunava ili na Staroj planini; etno selo u dolini Timoka; Parcela na skijalištu Crni Vrh, lovačka kuća na Rtnju, zip-line na Đerdapu, Gamzigradska banja, hoteli u Sokobanji i na Staroj planini, ribnjak na Dunavu, kamp pored Negotinskih vinarija itd. Sve investicione mogućnosti možete pogledati OVDE.

Na prezentaciji su govorili:

Žarko Malinović, sekretar Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije
Đorđe Andrić, rukovodilac Centra za podršku investicijama Privredne komore Srbije
Aleksandar Bec, Vođa projekta EU za kulturno nasleđe i turizam
Vladan Jeremić, direktor RARIS-a

Prezentaciju je organizovao RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije, zajedno sa Privrednom komorom Srbije u okviru projekta „#EUzaTebe — za kulturno nasleđe i turizam“ koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

RARIS paralelno sprovodi i intenzivnu online promociju mogućnosti investiranja u turizmu istočne Srbije, a slična promocija uskoro će biti organizovana i u Novom Sadu.

RARIS i ovom prilikom poziva sve vlasnike privatnih lokacija i projekata u turizmu da ih prijave i besplatno predstave na regionalnom investicionom portalu istočne Srbije „Invest East Serbia“. Više informacija o načinu prijavljivanja možete naći OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.

POVEZANE VESTI:

RARIS: Javni poziv za investicione projekte i lokacije u turizmu

Prezentacija RARIS-a u Pančevu: Mogućnosti investiranja u turizmu istočne Srbije /VIDEO/

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Potekla voda studena po 15. put u Velikom Izvoru

U Velikom Izvoru kod Zaječara, sutra će biti održana 15. Međuokružna smotra seoskih folklornih ansambala u koreografisanom folkloru „Potekla...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img