utorak, 29 novembra, 2022

RARIS predstavio investicione potencijale našoj dijaspori u Beču

Pročitaj

U Beču je danas održana prva Investiciona i poslovna konferencija za dijasporu čiji je cilj podsticanje investicija srpske poslovne dijaspore u Austriji ka Srbiji. Konferencija je okupila oko 140 predstavnika dijaspore, poslovne zajednice naših zemljaka u Austriji, kao i institucija iz Austrije i Srbije.

RARIS je na Konferenciji prezentovao investicione potencijale istočne Srbije i svim zainteresovanima pružio bliže informacije o mogućnostima za ulaganje u istočnu Srbiju.

Podsećamo da RARIS vodi Regionalni investicioni portal istočne Srbije „Invest East Serbia“ http://investeastserbia.com/ na kojem su u ovom trenutku predstavljeno 52 različitih investicionih mogućnosti, lokacija i projekata i to na tri jezika: srpskom, engleskom i nemačkom.

Konferencija je omogućila privrednicima iz dijaspore da se upoznaju sa novim mehanizmima saradnje sa srpskom privredom – „Poslovnim atlasom Srbije i dijaspore“ i „Poslovnim habom za dijasporu. Konferencija je održana u organizaciji projekta Link Up! Srbija II i Privredne komore Srbije (PKS).

RARIS takođe vodi digitalnu platformu Dijaspora Biznis Info – RARIS. Ova Platforma je namenjena dijaspori koja želi da počne poslovanje u istočnoj Srbiji ili posluje sa istočnom Srbijom. Platforma se sastoji od web portala sa mnoštvom korisnih informacija: https://www.raris.org/index.php/dijaspora-biznis-info, istoimenom Viber zajednicom i Facebook grupom.

RARIS poziva i ovom prilikom sve naše zemljake iz dijaspore koji žele da počnu poslovanje ili se poslovno povežu sa istočnom Srbijom da im se obrate.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor. Takođe i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Plan imunizacije u Zaječaru

Građani u istočnoj Srbiji, na području koje pokriva Zavod za javno zdravlje „Timok“, od 29. novembra do 5. decembra,...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img