petak, 2 juna, 2023

Radionice kreativnog pisanja za mlade u Omladinskom centru u Zaječaru

Pročitaj

U periodu od 1. do 5. avgusta u Omladinskom centru u Zaječaru biće održavane besplatne radionice kreativnog pisanja za mlade.

Polaznicima će predavati pisac Đorđe Majstorović, a petodnevni rad će se sastojati od vežbi samostalnog i zajedničkog pisanja proze, poezije i međužanrovskih tekstova na društveno-angažovane teme.

Na kraju radne nedelje biće organizovano književno veče sa polaznicima radionica i gostima iz Novog Sada. Tekstovi nastali tokom jednonedeljnog rada biće objavljeni na online blogu, kao i u štampanom zborniku.

Radionice su namenjene mladima uzrasta od 15 do 30 godina, a održavaće se od 11 časova u Omladinskom centru (ul. 7. septembra br. 2), a okvirno trajanje jednog susreta je između 2 i 3 sata.

Za prijavu na radionicu potrebno je poslati tri teksta (proza ili poezija), kao i ime, prezime i godinu rođenja. Prijave se šalju do 27. jula na: pisaliste@gmail.com

Radionice „Pisalište“ se sprovode kroz program „Dekocentracija kulture“ koji zajednički realizuju Zaječarska inicijativa i Omladinski centar CK13, a dobio je podršku od strane Švajcarske vlade u okviru projekta „Kultura za demokratiju“ koji sprovodi Hartefakt fond.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Potekla voda studena po 15. put u Velikom Izvoru

U Velikom Izvoru kod Zaječara, sutra će biti održana 15. Međuokružna smotra seoskih folklornih ansambala u koreografisanom folkloru „Potekla...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img