utorak, 31 januara, 2023

Održana prva radionica Omladinskog kluba demokratije

Pročitaj

Zaječarska inicijativa danas je održala prvu od nekoliko radionica i ugostila učenike srednjih škola iz Timočke krajine, koji će kroz program „Omladinski klub demokratije“ učiti o demokratskim i izbornim procesima, političkim partijama, međunarodnoj politici i odnosima.

Omladinski klub demokratije okuplja srednjoškolce koje interesuju teme poput političkih partija, demokratizacije, međunarodne politike i odnosa. Kroz Klub, prijavljeni učenici će imati mogućnost da upoznaju vršnjake koji imaju slična interesovanja, pohađaju različita predavanja i radionice o ovim temama, kao i da sami sprovode istraživanja, pišu radove o temama od javnog značaja i realizuju mini projekte. Neke aktivnosti će biti sprovedene putem interneta, a neke će biti održane u Zaječaru, ili na nekoj od lokacija u Timočkoj Krajini (poput završnog vikend seminara).

Program je idealan za sve učenike koji planiraju da upišu Fakultet političkih nauka, sociologiju ili fakultete srodnih struka i žele da steknu znanje iz njima bliskih društvenih nauka. Takođe, može biti koristan za one đake koje zanima angažovanje u zajednici, rad u organizacijama civilnog društva, novinarstvo i slično.

Omladinski klub demokratije realizuje Zaječarska inicijativa, kroz program Democracy Commission koji sprovodi Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Premijera predstave „Ženidba“ u zaječarskom pozorištu

U okviru obeležavanja Dana pozorišta, na sceni zaječarskog teatra, u četvrtak, 2. februara, biće izvedena premijera predstave „Ženidba“, po...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img